сите категории

Вести

Ти си тука : Дома> Вести

Вести

2022.09.05

微 信 图片 _20220905102807

На крајот на март 2022 година, епидемијата СОВИД-19 беснееше во Шангај и набрзо зафати многу окрузи и градови во околните провинции Џиангсу и Жеџијанг. Многу извонредни другари се појавија од компанијата Wuxi, кои активно учествуваа во кампањата за превенција и контрола на епидемијата во заедницата, истовремено реагирајќи на политиките за превенција од епидемии на различни места. На почетокот на април 2022 година, работникот во работилницата, другарот Чен Јонгчен, сфати дека оваа рунда на превенција и контрола на епидемијата е тешка битка, а чувството за општествена одговорност на членовите на партијата го поттикна да преземе иницијатива да праша за релевантните политики за превенција на епидемијата. и контролира доброволци во неговата заедница. Тој јасно им го кажа своето партиско членство на работниците во заедницата и побара да работи во првата линија за превенција и контрола на епидемијата. Откако ја помина обуката во заедницата, другарот беше назначен на местото за земање примероци на нуклеинска киселина за да му помогне на медицинскиот персонал да го заврши целиот сет на сметководствени и земање примероци. Како одговор на повикот на Комитетот на младинската лига на Вукси, Жао Јункаи и другите 6 другари на компанијата беа избрани во резервната банка за млади волонтери на Вукси за превенција и контрола на епидемијата. Фанг Женгсинг и другите другари, исто така, се пријавија во нивните заедници да станат волонтери за превенција и контрола на епидемијата и да се посветат на превенција и контрола на епидемијата.

Жешки категории